Množstvo vedeckých výskumníkov každý deň pracuje na nový objavoch, ktoré nám aj v 21. storočí dokážu zlepšovať kvalitu života. Nové vedecké objavy z hľadiska biológie nám dokážu zlepšovať naše zdravotníctvo a vyvíjať lieky, ktoré zachraňujú denne tisícky životov. V oblasti fyziky a astronómie nám dávajú vedecké objavy možnosť lepšie poznať našu galaxiu a hľadať život aj mimo našej planéty. A v neposlednom rade je to chémia a objavovanie nových materiálov, vďaka ktorým funguje elektronika a technológie na neuveriteľne vyspelej úrovni. 

 

veda

 

Najväčšou neznámou pre množstvo ľudí sú vedecké objavy v oblasti informatiky a technológií. Ide o kvantové počítače, umelú inteligenciu, kryptomeny a rôzne ďalšie odvetvia z hľadiska informatiky, ktoré bežný ľudský mozog nedokáže ani chápať. Preto sú tu vedci, ktorí neustále pracujú na vývoji nových systémov, ktoré nám menia životy. Kvantová výpočtová technika sľubuje revolúciu v oblasti počítačovej hry. Kvantové počítače dokážu riešiť problémy, ktoré klasické počítače riešiť nedokážu. Ide o významné pokroky v tejto oblasti, ktoré zabezpečia možnosť kvantovým počítačom riešiť dôležité kľúčové úlohy v rámci informatiky a technológií.

 

veda

 

Azda najväčší pokrok v oblasti technológie priniesol vývoj umelej inteligencie AI. Vďaka umelej inteligencii môžeme ovládať svoju domácnosť, môžeme ju používať na pracovnú sféru a mnoho ďalšieho. Inteligencia dokáže rozpoznávať hlas či obraz a to bez zásahu človeka. Kryptomeny a blockchain sú veľkou neznámou, ktorú množstvo ľudí v dnešnej dobe odmieta. Technológia blockchain priniesla nové možnosti v oblasti financií, zabezpečenia dát a rôznych systémov. Kryptomeny v podobe Bitcoinu a Eutherea a mnoho ďalších, svetové akcie či obchodovanie na burze zmenili spôsob, akým vnímame a využívame peniaze. Možno ste sa už stretli s tým, že v kaviarni môžete zaplatiť Bitcoinom. Ide o veľkú revolúciu v oblasti peňazí, ktorá bude o niekoľko rokov vládnuť svetu.